Overname Graaco B.V. Coevorden - Kooiker Logistiek B.V.

Kooiker Logistiek neemt Graaco B.V. over en versterkt daarmee haar positie in de logistieke sector

 

Grou, 21 juli 2023 – Kooiker Logistiek kondigt trots de overname aan van Graaco B.V., gevestigd in Coevorden.

Door deze strategische acquisitie is een wezenlijke versterking van de positie van Kooiker Logistiek in de logistieke sector gerealiseerd. Coevorden is door haar ligging een uitstekende uitvalsbasis richting Duitsland. Door deze overname ontstaat een bedrijf met circa 430 medewerkers, 170 eigen trekkende eenheden en beschikt Kooiker Logistiek over 5 modern geoutilleerde warehouses met een totale oppervlakte van ruim 180.000 m2 wat een opslagcapaciteit van ruim 200.000 pallets betekent.

Deze overname biedt diverse voordelen voor Kooiker Logistiek, waaronder:

Schaalvergroting: Door de gecombineerde middelen, expertise en vloot wordt de operationele capaciteit vergroot waardoor Kooiker Logistiek nog beter in staat is om grootschalige projecten en complexe logistieke uitdagingen aan te pakken.

Groei: Deze overname past binnen de groeistrategie van Kooiker Logistiek. Nieuwe zakelijke kansen kunnen worden benut door uitbreiding van het klantenbestand en de marktpositie, waarmee haar aanwezigheid in de logistieke sector vergroot wordt.

Uitbreiding van dienstverlening: Met de integratie van Graaco kan Kooiker Logistiek haar dienstverlening verder diversifiëren en uitbreiden. Klanten zullen profiteren van een breder scala aan logistieke oplossingen, inclusief nieuwe routes, extra transportopties, meer opslagcapaciteit, extra value added services en verbeterde operationele efficiëntie. Graaco heeft de beschikking over een Grain Terminal en meerdere verpakkings- en verbulkingsmachines. De afdeling Freight Management van Graaco kan alle mogelijke transporten verzorgen middels een groot en betrouwbaar netwerk. Daarnaast beschikt Graaco als enige logistieke dienstverlener in Nederland over een directe spooraansluiting op zowel het Duitse als het Nederlandse spoorwegennet.

“Wij zijn verheugd dat Graaco nu onderdeel uitmaakt van de “Kooiker-familie”, aldus René Visser en Jorne Hornstra die samen de directie van Kooiker Logistiek voeren. “Deze overname stelt ons in staat om onze positie in de logistieke sector te verstevigen en onze klanten een nog breder scala aan logistieke oplossingen te bieden. Wij tonen hiermee onze ambitie om onze positie als logistieke dienstverlener te blijven versterken. Wij blijven ons focussen op het leveren van hoogwaardige logistieke oplossingen die voldoen aan de evoluerende behoeften van klanten in een snel veranderende markt. Met als basis altijd het feit dat we onze afspraken nakomen.”

Ben Blog, een van de aandeelhouders en algemeen directeur van Graaco, is verheugd dat Graaco en Kooiker Logistiek samen verder gaan. “Graaco heeft zich sinds de start van het bedrijf in 2009 tot een toonaangevende, financieel gezonde logistieke dienstverlener ontwikkeld met mooie logistieke diensten voor klanten uit food & feed en andere markten. Om redenen van leeftijd/continuïteit zijn wij eind vorig jaar op zoek gegaan naar een passende overnamepartij. Ik ben blij dat deze zoektocht ons bij Kooiker Logistiek heeft gebracht, omdat beide bedrijven heel goed bij elkaar passen qua logistieke diensten, ambities en cultuur. De toekomst van Graaco ziet er daarom zonnig uit.”